Kvalitní plachty ZAKÁZKOVÁ VÝROBA ZAKRYTÍ
Telefon
Po - Pá 8:00 - 16:00
+420 732 193 430

Zakrývací plachty jsou ideálním řešením pro všechny zemědělce, kteří potřebují v nepříznivém počasí jako prostory pro balíky sena, slámy nebo jako skrýš pro plodiny jako jsou brambory, jablka, švestky nebo také jako přístřešek pro zemědělskou techniku a zemědělských strojů. Tyto kvalitní a odolné krycí plachty zaručují velkou ochranu za každého počasí, ať už je deštivo, slunečno nebo větrno. Krycí plachty nabízejí odolnost od -40 °C až do 60 °C, jejich odolnost je velmi působivá. A tím i velmi zajímavá pro zemědělce, jelikož nepříznivé počasí může napáchat opravdu velké škody.

Kvalitní plachty

Po obvodu krycích plachet jsou umístěna kovová oka, které vedou ke snadné manipulaci a upevnění. Nemusíte se tak při zacházení či jakoukoliv činností s plachtou obávat, že by se poškodila nebo nedej bože natrhla.  Plachty s oky se dodávají v různých velikostech, a hlavně v různých tvarech, vše je samozřejmě na potřebách a požadavcích zákazníka. Zakrývací plachty se vyrábí i v různých barevných odstínech, mezi základní barvy patří modrá, zelená a někdy také v barevné variantě bílé nebo čiré.

Potřebujete halu na míru?

Máte na svém pozemku nebo firemní parcely omezené místo, které nesedí s rozměry plachet v nabídce firem? Víte, že budete potřebovat krycí plachtu na míru, kterou nikdo v nabídce nenabízí? Plachtové haly si můžete nechat udělat také na míru, podle vašich potřeb a požadavků, je zapotřebí předem vše konzultovat s firmou.

 

Materiál, ze kterého plachty jsou vyrobeny

Pokud jde o použití materiálu, plachty jsou vyrobeny z kašírovaného polyetylenu. To znamená, že na síťovině z PVC je z obou stran nanesen polyetylen. Díky tomu plachty snadno odolávají vysokým i nízkým teplotám a dlouhodobě si udržují svou pružnost.

 

Druhy plachet

Silážní plachta: poslouží hlavně v zemědělství k ochraně materiálu, ale také hlavně chrání proti dešti a větru.

Laminátová plachta: je jednou z nejprodávanějších plachet, která díky nepromokavosti poslouží k jakémukoliv zakrytí materiálu, bazénu nebo také automobilu.

Igelitová plachta: ta slouží hlavně při řemeslných pracích jako je malování zakryje tak nábytek, tkaniny, aby se něco neušpinilo.

Stavební plachta: dokonale zakryje záhony nebo poslouží jako provizorní krytí například na přístřešek nebo střechu.

 

Správné skladování plachet a prodloužení životnosti

  • před skladováním odstraňte veškeré nečistoty, které jsou usazené na povrchu
  • zkontrolujte poškozená místa a pokuste se je opravit
  • nechte plachtu vysušit na přímém slunci
  • plachty s velkým rozměrem srolujte nebo složte
  • jejich uskladnění je vhodné na suché a bezpečné místo

 

Při výběru plachtové haly nebo krytí dbejte na to, jakou funkci by krycí plachta měla obnášet. Při výběru rozhoduje především velikost a materiál, které splňují funkci krytí nebo zastřešení. Nezapomínejte, že plachta musí být vždy dostatečně uchycená, jinak byste o plachtu mohli, co nevidět přijít. Plachta musí být dostatečně natažená, odolá tak povětrnostním podmínkám a hlavně dešti. Plachta by měla být uchycena pružnou gumou, ocelovým lankem nebo pružná guma s ocelovými háčky která stáhne plachtu po celém obvodu. Správně zvolené uchycení vám, zaručeně ochrání jak vaši plachtu, tak materiál, který je krycí plachtou zakrýt.