Kvalitní plachty ZAKÁZKOVÁ VÝROBA ZAKRYTÍ
Telefon
Po - Pá 8:00 - 16:00
+420 732 193 430

Rádi byste si na zahradě vybudovali útulný koutek pro příjemné relaxování? Místo, kde se v létě schováte před sluníčkem či budete pořádat grilovací party s kamarády, a které v zimě vyzdobíte tak, že dostane nádech pravé sváteční atmosféry vaše zahrada od garáže až po sousedovic vrata? Potřebujete pergolu! Pojďte se s námi podívat, jaké druhy a typy rozlišujeme a která bude tou ideální právě pro vás!

 

Kvalitní plachty

Dřevěná tradice

Klasiku u nových domů představují dřevěné pergoly. Umisťují se buď přímo na trávník, tedy jsou ohraničené ze všech čtyř stran dřevěnými laťkami, nebo je můžete použít jako jakýsi přístavek na terasu – budete chráněni z vrchu a ze tří stran pergolou, čtvrtou stranu bude tvořit přímo dům.

Dřevěné provedení dává volnou ruku v dalších designových úpravách. Po sloupech můžete nechat pnout exotické květiny, po stranách rozmístit truhlíky s okrasnými rostlinkami, či se rozhodnout nechat vyniknout přirozenou krásu dřeva. Každý si najde to své!

Kovová moderna

Volba, pro kterou se rozhodnou majitelé moderních domů nebo ti z vás, kteří ví, že u nich na zahradě panují pro dřevo nepřijatelné podmínky. Například váhu sněhu by dřevěná pergola nemusela unést, a tak sáhnete raději po oceli nebo hliníku.

Zděná elegance

Kdo chce míti altánek jako ze starověkého Řecka, nechť si pořídí zděnou pergolu. Pořizovací náklady budou sice vyšší, avšak životnost také. K tomu získáte velmi ozdobný prvek vaší zahrady. Kromě klasických cihel můžete pergolu postavit i z kamenů, nebo s ozdobného betonu.

Střecha – ošidný prvek s jednoduchým řešením

Jakoukoliv verzi zvolíte, vždy se budete muset prát s otázkou zastřešení. Někteří si jen nechají pergolu obrůst květinami a střechu neřeší, tím však výrazně snižujete životnost stavby, neboť ji nic nechrání. Nejjednodušší řešení představují plachty vyráběné na míru přímo pro vaši pergolu. Snadno se čistí, nepromoknou a budete-li si přát, lze je použít i jako mobilní zastřešení. To si zákazníci nechávají nejčastěji namontovat nad venkovní terasu jako výsuvnou střechu, kterou pohodlně ovládají ručně či dálkovým ovladačem. V zimě tak nemusí řešit nánosy sněhu a poškození pergoly.

Vybrali jste si svou vysněnou pergolu? Dejte nám vědět na tel. 605 797 777 a společně vymyslíme dokonalé řešení!